Начало    Блог    Духът на Mароко отразен върху всички луксозни костюми от колекция пролет/лято 2017 на Desizo Monni

Духът на Mароко отразен върху всички луксозни костюми от колекция пролет/лято 2017 на Desizo Monni

Колекция пролет/лято 2017 на българската марка за луксозни костюми, Desizo Monni, е вдъхновена от Мароко и пустинята. Мароко е място, обсипано с топли цветове и контрасти, малки улички и много истории. За да пресъздаде атмосферата и емоцията, която човек може да усети на такова място, дизайнерите на марката успяват да уловят точните цветове и принтове. Мароканската украса обикновено избягва използването на фигуративни изображения и използва геометричните фигури, които се развиват през вековете. Такъв тип фигури се изграждат чрез комбинации от повтарящи се квадрати и кръгове, които понякога се припокриват и преплитат, за да оформят сложни модели, включително и голямо разнообразие от тенденции.

луксозни костюми

луксозни костюми

Луксозните костюми Desizo Monni са проектирани в тематични цветови гами, които преобладават пясъчни нюанси и сенки. Те са комбинирани с разноцветни ризи и вратовръзки, които са моделирани с шарки по марокански дизайн. Източните принтове придават на луксозните костюми с италианска визия един специфичен характер и вид, който съумява да разкаже вековни истории и традиции.

луксозни костюми

луксозни костюми

Част от мароканското изкуство е и мозайката, която е изработка, направена от индивидуално гравирани геометрични плочки поставени на гипсова основа. Такъв тип изкуство е едно от главните характеристики на мароканската архитектура, която се състои от мозайки с геометрични фигури, използвани за украса на стени, тавани, подове, фонтани, басейни и маси.

луксозни костюми

луксозни костюми

Българската марка Desizo Monni има за цел да покаже духа и красотата в изкуството чрез луксозните си костюми, които вървят по стъпките на модните тенденции. Те се отличават не само с качествени материи, а и иновативен стил, чрез който всеки мъж ще остане забелязан. Аксесоарите, които са добре съчетани с всички луксозни костюми, също се отличават с марокански дизайн и допълват цялостните визии на колекцията.

луксозни костюми

луксозни костюми

Дорис Бехренс заявява в книгата си "Красотата в арабската култура", че голямата разлика между философското мислене на средновековната Европа и ислямския свят е точно, че понятията за добро и красиво се разделят в арабската култура. Тя твърди, че красотата, независимо дали е в поезията или във визуалните изкуства, е удовлетворяваща заради самата нея, без ангажименти към религиозни или морални критерии.

Обратно към блога

© 2018 Desizo Monni Milano • Made in EU

Email Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции.

Желая да получавам информация за: