Церемония

Церемония

Desizo Monni облича мъжа с въображение и неповторима елегантност. Марката създава за своите клиенти колекции, носещи истинската стойност на “Произведено в Италия”. Перфектна комбинация от италианска шивашка традиция и стилистична иновация. Desizo Monni предлага напълно завършена визия, като осигурява всичко, което е необходимо на един истински мъж, за да се чувства такъв във всеки един момент и важен повод от живота му.

Елегантният стил на Desizo Monni не е просто начин на обличане, а начин на себеизразяване. Черно, сиво и бяло, тоналностите на церемониалните облекла, комбинирани помежду си или съчетани в модерната изтънченост на едноцветието, където дори ризата, папийонката или фишуто са в тон, за да се създаде един уникален образ, завършен с безупречна кройка и внимателно подбран висококачествен италиански плат.

 Изтегли каталог

White Tie

White Tie е най-високата степен във формалното мъжко облекло. Този дрес код се изисква при събития като балове, кралски приеми и друг вид строго официални церемонии. Този тип облекло не дава почти никаква възможност за импровизиране. Всеки един детайл от визията е от изключително значение и е повече от задължителен.

В присъствието на особи, височайши и официални лица вечер мъжете носят пълно вечерно облекло, а именно- фрак, бяла жилетка от пике (само прислугата носи фрака с черна жилетка), бяла риза със счупена яка, двоен маншет и бутoнели, бяла вратовръзка - папийонка, черни панталони с двойни сатенени лампази, черни копринени чорапи и салонни лачени пантофи. В бутониерата има бяло цвете. При вечерни сватби се съблюдава именно този дрес код. При дневни, както също и молебени и погребения, е предписан жакет, светла жилетка, бяла риза пике, сиви райе панталони.

Фракът, този наследник на ливреята, представлява вид парадно сако с особена кройка – късо отпред и с удължени, лястовичеподобни поли отзад. Реверите са удължени и сатенирани, а панталоните с басти. При това предписание часовниците са джобни. В миналото се е носел в съчетание с цилиндър и бели ръкавици, пелерина и бял шал. Фракът е задължителен при официални приеми в посолства и при връчване на Нобелови награди. На поканите се отбелязва и декорация – ордени и отличия, с които лицето е удостоено.

Black Tie

Ако на поканата е отбелязано Black Tie, Tuxedo – това означава официално вечерно облекло, или смокинг.

Смокингът е традиционно черно, силно отворено на гърдите сако с дълги ревери от черна коприна, което се носи само след 18 ч. Появил се е в английското аристократично общество първоначално като облекло, подходящо за пушалните салони, в които се уединяват джентълмените, откъдето идва и името му, smoking jacket. Лъскавите ревери позволяват на пепелта от цигарите да пада свободно върху килима, тъй като се е считало за голямо неприличие да се тръска в пепелник. Събличал се е при напускане на пушалния салон. Днес смокингът е стандарт за вечерно мъжко облекло. Той се носи с папийонка в черен цвят и пояс. Ако кавалерът придружава дами в театъра или в операта, особено ако е в ложа, той непременно трябва да е в смокинг. Препоръчителните цветове са черно, тъмносиньо и бургундско червено, ако смокингът е от кадифе.

Панталоните към смокинга се отличават с един важен детайл – лампазите следва да са от същия плат, с който са тапицирани и реверите. Смокингът се носи с черни обувки, но в никой случай не лачени.

Formal/Semi-formal

В съответствие с дрескод Formal мъжете обличат класически костюм, желателно черен или вечерно син. В определени социални кръгове Semi-formal може да означава и Black Tie. Но в най-общия случай така се обозначава най-неофициалният от официалните стандарти за облекло, защото се дава по-голяма свобода за импровизация. Към смокинга може да се добави и жилетка вместо пояс и папийонка с друг цвят. Цветната жилетка също е допустима.

Като правило Semi- Formal предполага бели ризи с маншет "сандвич" и бутонели, но също така може да се облече черна риза с папийонка. Подходящо облекло за вечерни партита или по-официални бизнес срещи, за които не е предварително упоменат конкретен дрес код.

На вечерно парти може да се облече и цветно, шанженирано сако с цветна риза и папийонка. В този случай панталоните трябва да бъдат в друг цвят, по правило черни. На официална среща с делови характер подхожда тъмносин костюм с едва забележимо райе или дискретно каре.

Пасват също мастиленосиньо, оловносиво, антрацитено, мишо сивокафяво, шоколаденокафяво. Отново бяла риза и вратовръзка в черно, в пастелни цветове, на точки, английско и американско райе и в никакъв случай на други фигури.

<?php echo $TITLE;?>

The groom

Венчавката е църковно тайнство и едно от най-важните събития в живота на всекиго. Церемонията ви задължава да положите извънредни усилия за стила на мъжкия костюм, който ще облечете. Младоженецът трябва да се чувства точно толкова специално, колкото е и самият ден за него. Перфектният сватбен костюм подчертава мъжкия силует и засилва индивидуалността, има луксозно излъчване благодарение на висококачествения плат и е завършен с всички необходими детайли и аксесоари, които са “бижутата” на младоженеца. Така се създава една съвършена визия, която издава изтънчен стил и елегантност. Всяка дреха от колекцията е създадена, за да покрие изискванията за един перфектен костюм. Следвайки желанията на своите клиенти ние създаваме цялостната визия до най-малкия детайл, като се грижим и за всички необходими промени, които да гарантират, че костюмът ще приляга идеално на своят собственик.

Trendy gentleman

Благороднически маниери и изтънчен вкус са отличителните белези на един истински джентълмен. Неговата естествена среда е сред висшето общество, където изискани вечерни партита, VIP събития и елитни клубове му дават възможност да представи себе си по най-добрия начин. Той винаги се отличава със своето ексцентрично и в същото време безупречно облекло.

© 2018 Desizo Monni Milano • Made in EU

Email Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции.

Желая да получавам информация за: